Nunta.md/Blog - Începând cu ziua de luni, 27 aprilie, Agenția Servicii Publice își reia o parte din activități. Decizia a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, a anunțat premierul Ion Chicu.

Începând cu ziua de luni, 27 aprilie, Agenția Servicii Publice își reia o parte din activități. Decizia a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, a anunțat premierul Ion Chicu.

blog-grid1
Nunta.md - 22/04/2020

Începând cu ziua de luni, 27 aprilie, Agenția Servicii Publice își reia o parte din activități. Decizia a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, a anunțat premierul Ion Chicu.

Este vorba de următoarele servicii:

  • Înmatricularea vehiculelor cu regim special
  • Documentarea conducătorilor auto
  • Înregistrarea actului de naștere, cu eliberarea certificatului
  • Înregistrarea căsătoriilor.

Amintim că pe 19 martie, chiar la începutul perioadei stării de urgență, ASP a restrâns drastic numărul de servicii oferite. A rămas posibilă doar eliberarea actului de identitate provizoriu, înregistrarea decesului, serviciile cadastrale, înregistrarea și licențierea unităților de drept.

Instituția atenționa atunci că pentru alte servicii programarea prealabilă fusese contramandată.

La acel moment, ASP anunța că activează centrele multifuncţionale; serviciile stare civilă de la Varniţa, Sănătăuca, Dubăsari şi mun. Chişinău; serviciile de eliberare a actelor de identitate din mun. Chişinău sect. Centru, Bender, Dubăsari, Otaci, Căinari, Sănătăuca, Coşniţa; secţiile de înmatriculare a transportului nr.8 și 9 din mun. Chişinău, Secţia de perfectare urgentă a actelor mecanolizibile din mun. Chişinău, Secţiile înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto mun. Bălţi și mun. Comrat, precum și subdiviziunea din municipiul Chișinău situată pe str. Salcîmilor, 28.

Dragi miri, noi ne dorim tare mult ca Pandemia să se termine și cu toții să jucăm o horă la nunți ca pe timpuri. Este o noutate îmbucurătoare că de luni putem să mergem la starea civilă pentru înregistrarea căsătoriilor Dar nu uităm că măsurile de protecție care în ziua de azi este vital pentru fiecare din noi!

·         Purtăm măști !

·         Purtăm mănuși !

·         Distanța socială de 1 metru !

·         Nu plângem de bucurie pentru ca ulterior să nu punem mâinele pe față !

·         Fiecare are în buzunar un dezinfectant pe bază de alchool !

Totul se organizează online, dacă doriți în luna mai să faceți înscrierea și mai târziu să sărbătoriți nunta la sală, accesați link de mai jos ca să vedeți cât de ușor să organizei o nuntă online.

https://www.nunta.md/blog/cum-sa-te-pregatesti-de-nunta-online-pe-timp-de-carantina

Sursa: www.agora.md