Nunta.md/Blog - 3 Cumătrii ca în basme – tu pentru care optezi?

3 Cumătrii ca în basme – tu pentru care optezi?

blog-grid1
Nunta.md - 09/06/2020

Deși tindem să spunem de fiecare dată că ne dorim o cumătrie de basm pentru copilul nostru, este lesne de înțeles că de fapt o facem pentru invitați, întrucât bebelușul este prea mic pentru a memora astfel de petreceri.

Chiar și așa, știi că vei avea fotografii și video de la sărbătoare, așa că vrei să o organizezi ca în basme. Dar trebuie să definești din start spre ce concept de sărbătoare tinzi.

Cumătrie cu tematică

Este cel mai des concept ales de către părinți. De obicei, se alege o culoare de care se ține cont la decorarea sălii, la alegerea candy-barului, a tortului sau la vestimentația copiilor.

Alteori se alege o tematică bazată pe povești sau, mai nou, desene animate – atunci când panoul pentru fotografii este cu super eroi, iar copii sunt îmbrăcați în personajele preferate. La o astfel de cumătrie nu lipsesc nici animatorii deghizați care îi distrează pe cei mici.

Dar o tematică pentru cumătrie nu se limitează doar la cele 2 idei menționate. Dacă vei sărbători la aer liber, nu uita poți opta pentru o temă eco, ca să profiți la maxim de un decor creat de natură. La fel, poți alege o tematică bazată pe folclor și elemente naționale. Îmbracă întreaga familie în haine tradiționale și recomandă același lucru și invitaților.

Cumătrie în sânul familiei

O cumătrie cu minim invitați, de obicei – familia și cele mai apropiate rude și prieteni, este conceptul pentru care mulți dintre proaspeții părinți optează. Astfel, petrecerea cu mult tam-tam se transformă într-o sărbătoare în cerc restrâns, fără prea multe griji, dar cu multe amintiri depănate de rudele trecute deja prin viață. Astfel, se alege un restaurant mai mic, dar se pune mai mult accent pe meniu, tort, candy-bar, decor, serviciile de foto și video. Se renunță la detaliile pompoase, cum ar fi programul artistic, astfel că banii economisiți pot fi investiți în mărturii originale pentru oaspeți.

Cumătrie exclusivistă

Sunt și părinți care își doresc cu orice preț să organizeze o cumătrie care să concureze cu cele mai mărețe nunți. Astfel, se optează pentru restaurante mari, luxoase și pline de grandoare. Meniul este unul dintre cele mai exclusive, cu bucate personalizate și deservire unică. Întreaga petrecere este coordonată de un moderator care, împreună cu părinții, pregătește un program artistic de zile mari. Totuși, astfel de cumătrii sunt destul de rare, pentru că necesită o organizare destul de costisitoare și detaliată, care nu ocupă mai puțin de 2 luni.

Indiferent de ideea aleasă, nu uita să tratezi evenimentul ca pe un dar pe care ți-l faci ție și partenerului, în calitate de părinți! Dacă visezi la o cumătrie cu puține și griji și maximă plăcere, Restaurantul Select Filarmonica este opțiunea perfectă! Te vom cuceri prin designul dinamic și elegant al sălii, prin diversitatea de bucate delicioase care pot fi și personalizate, dar și prin profesionalismul echipei. Vizitează-ne pe Facebook și nu ezita să ne scrii pentru detalii!

Select Banquet Hall