Nunta.md/Blog - Cum organizezi o nuntă de nota 10!

Cum organizezi o nuntă de nota 10!

blog-grid1
Nunta.md - 19/06/2020

 

Nunta este un eveniment important în viața fiecăruia, de accea planificările pentru ceremonia respectivă sunt complexe și încep de regulă cu câteva luni sau chiar un an mai devreme. Desigur, puteți apela la un wedding planner, care deține experiență în domeniu, dar o puteți face și de sinestătător, primind satisfacție de la organizare.  De fapt, totul devine mult mai simplu dacă aveți entuziasm, răbdare și sunteți informat. Tocmai de aceasta, am decis să venim cu câteva sfaturi pe etape, pentru organizarea fără stres a unei nunți de nota 10.

1. Schițarea unui plan de acțiuni

Chiar și nunta în sine este un adevărat project management. Iar planificarea este cheia succesului. Planul trebuie bine gândit și ulterior completat cu denumiri concrete de prestatori care vor participa la eveniment.

2. Stabilirea conceptul general al evenimentului

Conceptul evenimentului ține de tipul nunții (modernă sau tradițională), numărul de invitați,  bugetul ce urmează a fi alocat și tematica generală sau specificul restaurantului. De obicei, la discutarea acestor aspecte participă și părinții și eventual nașii.

3. Alegerea zilei marelui eveniment

Ulterior se parcurge la stabilirea zilei marelui eveniment, care inițial pare a fi primul pas în organizare, dar de multe ori depinde de disponibilitatea localului ales. Deseori data aleasă are conotații speciale pentru tinerii logodiți.

4. Alegerea Restaurantului

La alegerea localului ar trebui să țineți cont de designul și organizarea sălii, amplasarea localului, accesibilitatea, posibilitatea de parcare și eventual cazare pentru oaspeți. Pentru perioada caldă, un avantaj semnificativ ar fi accesul la terasă, pentru pauzele dintre melodii. În privința meniului, este important să atrageți atenția nu doar la preț și componență, dar și la aspectul bucatelor, aranjarea acestora precum și amenajarea/ designul mesei de sărbătoare. Rugați Event Managerul să vă prezinte poze de la evenimente deja organizate.

5. Rezervarea serviciilor adiționale

De îndată ce cunoașteți data exactă a nunții, trebuie să selectați și să comparați ofertele prestatorilor de servicii complementare: fotograf, cameraman, moderator, echipa de muzicieni/ dj, candy bar și tort, în cazul în care acestea nu sunt oferite de restaurantul gazdă.

6. Organizarea decorului și a aspectelor corelate

Pornind de la conceptul și restaurantul ales, deja puteți alege cromatica, decorul, invitațiile, mărturiile, panoul invitaților, panoul pentru poze, albumul  nunții etc. Conform ultimelor tendințe, mirii optează pentru decor alb, crem, cu îmbinarea diferitelor nuanțe pastelate, gingașe, fără contrast strident de culori, iar decorul din flori vii preponderent este compus din bujori, eustome, anemone, flori fine, fără miros prea puternic, dar totuși în dependență de anotimp. O noutate în materie de design este mobilierul LED care oferă culoare petrecerii tale și ce e mai important, poți alege culoarea potrivită conform conceptului evenimentului.

7. Distracțiile

Printre distracțiile cu cea mai mare priză la public se enumeră cabina foto sau mai nou cabina GIF, care imortalizează fragmente vii și plăcute pentru a fi revăzute, totodată momentele de magie sau pantomimă și invitarea unui oaspete-surpriză. Cu siguranță va fi apreciat și Barul LED, care va impresiona prin culoare și băuturi variate și delicioase. Pentru copii ar putea fi invitat un animator care să îi distreze separat, în așa fel și părinți vor avea posibilitatea să se relaxeze puțin.

8. Dansul mirilor

Aici trebuie să hotârâți dacă optați pentru un moment simplu și improvizat sau o coreografie mai mult sau mai puțin complexă. Este important ca felul ales să nu stânjenească niciunul din miri. De regulă, pregătirea dansului are loc cu câteva săptămâni înainte de eveniment, dar rezervarea coreografului cu câteva luni înainte.

9. Stabilirea Check list-ului cu moderatorul nunții

Perfect este dacă optați pentru un moderator care va intra în esență și vă va ajuta să deruleze totul ca la carte. Cu câteva zile înainte de eveniment, trebuie să puneți la punct împreună cu moderatorul scenariul final al petrecerii, pentru a fi la curent cu mersul lucrurilor și în echipă să asigurați o petrecere frumoasă și bine organizată.

10. În concluzie, contează planificarea, planificarea și… iubirea!

Dacă există înțelegere și iubire între viitorii miri, cu siguranță mega-grandiosul și complexul plan poate fi armonios implementat într-o frumoasă seară de vis, care marchează de fapt crearea unei noi istorii de cuplu… fericit!

Vom aprecia dacă veți considera Summit Restaurant pentru serbarea nunții de vis. Iar noi ne angajăm să depășim nivelul așteptărilor voastre.

Ne aflăm pe str. Tighina 49/3 și vă așteptăm cu drag să vă facem cunoștință cu localul și oferta.

0786 000 88 / office@summit.md