Nunta.md/Blog - Cum să organizezi o nuntă tematică în 2020

Cum să organizezi o nuntă tematică în 2020

blog-grid1
Nunta.md - 27/02/2020

Fiecare cuplu visează ca nunta lor să fie deosebită și irepetabilă – adică unică de la decorul sălii de restaurant până la crema de pe tort. De aceea, în ultimii ani, nunțile tematice prind avânt și în Moldova. Tot mai mulți miri optează pentru o nuntă tematică, care să le scoată în evidență preferințele și care să lase cele mai frumoase amintiri atât lor, cât și invitaților.

Și în 2020 trendurile mondiale arată că o nuntă de vis este anume o nuntă tematică. De aceea, vă venim în ajutor cu câțiva pași care să vă ghideze în organizarea unei nunți deosebite.

 

Alegeți tematica nunții – 5 recomandări de la Restaurantul Select

Înainte de a vă avânta în febra pregătirilor, este important să alegeți o tematică care vă reprezintă cel mai bine. Așadar, optați pentru o tematică care să se desprindă din personalitatea, preferințele coloristice sau pasiunile comune. Iată 5 recomandări de tematici pentru nunțile din 2020:

🚩 Nunta în stil „Gatsby” – inspirați-vă din celebrul film atât pentru decor, cât și pentru rochia de mireasă și costumul mirelui. Se vor potrivi perfect lumânările, perlele (în coafura miresei sau pe buchet), echibanele de flori fastuoase, vesela elegantă, dar și o mașină de scris la care invitații să vă lase urări.

🚩 Nunta în stil „Fairytale” – potrivită mai ales pentru viitoarele mirese care s-au visat o „Cenușăreasă” sau o „Alba ca Zăpada”. Pentru o astfel de tematică vor fi perfecte localurile care dispun de săli „îmbrăcate” în alb sau în culori pastel, feminine. Alegeți un decor cu flori fastuoase, extravagante. Va constitui un avantaj dacă restaurantul va avea oglinzi care să reflecte grațiozitatea decorului.

🚩 Nunta în stil „Night in Paris” – o alegere perfectă dacă vă doriți ca nunta să fie pe cât de simplă, pe atât de extravagantă. Aici se vor potrivi invitațiile minimaliste, flori în culori calde, veselă albă, elegantă, rochie liberă pe corp, fără prea multe accesorii pompoase.

🚩 Nunta în stil „Travel” – ar fi ideal dacă alegeți să o petreceți în aer liber sau la un restaurant cu terasă. Dacă veți sărbători în afara unui local, puteți apela la serviciul de catering al restaurantelor. Pentru tradiționala numerotare a meselor puteți opta pentru denumirile orașelor preferate, iar în locul florilor – globuri sau obiecte caracteristice orașelor respective.

🚩 Nunta în stil „Boho Chic” – o nuntă romantică, liberă, cu decor homemade și combinații tari de culori. Este perfectă pentru cei cărora nu le este frică să experimenteze și își doresc ceva diferit.

 

💍 Alegeți locația de nuntă

După ce ați decis stilul în care va fi nunta, urmează să descoperiți locația ideală. La acest capitol nu vă grăbiți – analizați toate avantajele localurilor și semnați contractul cu cel care vă este cel mai aproape de suflet, pentru că acolo vă veți scrie începutul poveștii de viață.

💍 Alegeți rochia de mireasă și costumul mirelui

Acestea pot fi în culoarea tematicii sau pot avea o stilistică/croială deosebită. Nu uitați că în primul rând trebuie să vă simțiți bine în ținutele pe care le veți purta, de aceea optați atât pentru design unic, dar și pentru comoditate.

💍 Sugerați invitaților un dress code

Menționați în invitații despre tematica nunții și sugerați oaspeților culorile potrivite pentru ținutele lor. Astfel, nunta va îmbrăca nu doar un decor special, dar va da bine la cameră inclusiv dacă va predomina o culoare anumită.

💍 Alegeți decorul specific

Decorul este, de fapt, un element esențial dacă organizați o nuntă tematică. La acest capitol vă pot ajuta cu sfaturi chiar floriștii sau agențiile care asigură decorul la evenimente. Va fi un avantaj dacă restaurantul vă va pune la dispoziție anumite elemente, cum ar fi flori pentru arca de întâmpinare, textile sau lumini.

💍 Alegeți meniul de nuntă

De obicei, formarea meniului de nuntă este influențat destul de puțin de tematica nunții, dar puteți solicita restaurantului câteva bucate speciale. În acest caz este recomandat de pus accent pe anumite gustări, fie candy barul sau fruit-barul să fie în tematica nunții tale.

💍 Alegeți muzica potrivită

Muzica este cea care dă tonul petrecerii. Așa că, indiferent de tematica nunții, alegeți o trupă cu recenzii foarte bune, cu experiență și care să se poată adapta ușor preferințelor voastre și ale oaspeților.

Pline de șarm, extravagante sau minimaliste - nunțile tematice sunt cu adevărat speciale și vor rămâne în vogă mereu.

Inspiră-te din recomandările Restaurantului Select pentru o nuntă de vis!